Tahmainen kinuskiomenapiirakka

Maailman helpoin ja maukkain omenapiirakka! Käytin itse tähän toffeeomenista ylijääneen fudgeksi muuttuneen toffeen, mutta voit käyttää myös valmista kinuskia, esimerkiksi kondensoidusta maidosta valmiiksi keitettyä kinuskia, jota saa usein kaupasta


Ainekset

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 1/2-2 dl kinuskia
  • 4 pientä omenaa

Sulata voitaikina levyt, kauli niitä hieman pidemmiksi, jotta saat ne hyvin sopimaan pieneen leipävuokaan, painele levyt pitkältä sivulta yhteen ja asettele leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Kaada kinuski pohjan päälle. Poista omenoista siemenkodat ja halkaise omenat kahtia, asettele puolikkaat kinuskin päälle. Paista 200 asteessa kunnes voitaikina on kauniin kullanruskeaa ja omenat pehmeitä. Anna jäähtyä jonkin aikaa ennen tarjoilua, jotta kinuski hieman jähmettyy

Tarjoile kanelilla maustetun jugurtin kera, jos kaipaat tasapainoa makealle, jos taas makeaöverit ei ole ongelma niin nauti sellaisenaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s