Naudan poskia ja kurpitsapyrettä

Nykyään harvemmin käytetyt ruhon osat ovat usein todella herkullisia, joskin hiukan työläämpiä valmistaa kuin perus ulkofile tai jauheliha. Naudan posket ovat juuri tällaisia salaisia herkkuja, joskin pitää muistaa että yhdestä eläimestä saadaan vain kaksi poskea.

Ainekset neljälle

 • 2-4 naudan poskea, riippuen siitä kuinka isoja posket ovat ja kuinka suuri nälkä syöjillä on
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 varsisellerin varsi
 • 1 porkkana
 • 3 dl lihalientä
 • 3 dl punaviiniä
 • 2 isohkoa oksaa timjamia
 • 2 laakerin lehteä
 • Suolaa ja mustapippuria

Kurpitsepyre

 • 1 jauhoinen peruna
 • 1 pieni (hokkaido)kurpitsa
 • Loraus kermaa tai kasvislientä
 • Voita
 • Suolaa
 • Öljyä

Paista poskiin hyvä väri kummallekin puolelle. Kuori ja silppua sipulit, selleri ja porkkana. Paista kunnes pehmenevät. Kaada pannuun lihaliemi, punaviini, lisää posket ja mausteet ja anna hautua uunissa 165 asteessa noin kolme tuntia, kunnes liha on lusikoitavan pehmeää. Lisää tarvittaessa vettä jos kastike uhkaa kuivua. Ota posket kastikkeesta ja halutessasi voit soseuttaa kastikkeen. Tarjoa kurpitsapyreen kera.

Lohko kurpitsa ja poista siemenet. Valele hieman öljyä kurpitsalohkojen päälle, tee muutama reikä perunaan ja paahda uunissa 165 asteessa kunnes pehmeitä, noin 45 minuuttia. Kuori ja soseuta kurpitsa ja peruna. Lisää hieman voita ja notkista lorauksella kermaa tai kasvislientä. Mausta suolalla.

Jos kastiketta ja poskia jää yli, niin riivi liha haarukoin hienoksi, lisää kastikkeeseen ja lisää vielä kastikkeen joukkoon purkillinen tomaattimurskaa ja seuraavalle päivälle on ihana pastakastike valmiina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s