Waldorfin salaatti

Tänä jouluna oivalsin tämän upean makuyhdistelmän. Olen aina inhonnut varsisellereiden hyökkäävää pirskahtelua waldorfin salaatissa, enkä oikein välitä perunasalaatistakaan. Jos sanon, että tämä mahtava salaatti on kuin aiemmin tuntemani waldorfinsalaatin ja perunasalaatin risteymä, niin se ei taida olla kovin hyvä kehu, mutta tämä on oikeasti herkullista!

Ainekset:

  • 400 g mukulaselleriä
  • 1/2 dl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 hapokasta omenaa
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 2 dl majoneesia
  • 2-3 rkl kermaa
  • 1/2-1 tl sokeria
  • Suolaa, mustapippuria

Kuori selleri. Suikaloi mukaviksi noin 2mm paksuisiksi suikaleiksi. Kiehauta kattilallinen vettä, lisää sitruunamehu ja sellerisuikaleet. Keitä kunnes suikaleet kypsyvät, mutta ovat edelleen napakoita ja niissä on purutuntumaa. Jäähdytä nopeasti siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuivaa keittiöpyyhkeellä suurin kosteus suikaleista. Pese omenat ja suikaloi vastaaviksi suikleiksi. Yhdistä suikaleet, lisää majoneesi, kerma, sokeri, suola ja mustapippuri. Rouhi saksanpähkinät ja lisää salaattiin. Koristele saksanpähkinöillä ja pippurilla tai tuoreilla yrteillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s