Paella

Taas kerran tilanne, että ”mitään” ei ole kaapissa ja pää kipeä ja harmittaa ja ruokaakin pitäisi tehdä… inspiraatio aivan nolla ja kamala kitinäkohtaus. Voikohan aikuisille tarttua lasten uhmaikä? Mutta kun uhkaavasti näytti siltä että herra Zuchini rupeaa valmistamaan pastaa, niin inspiraatio iski! Paella. Tämä ei sitten varmasti ole mikään autenttinen resepti, mutta hyvää se oli ja kelpasi koko perheelle.

Ainekset:

Kolmelle

 • 1 kpl kanan rintafile
 • Kourallinen salami-/pepperoniviipaleita
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 paprika
 • 1 1/2 dl riisiä, itse käytin risottoriisiä
 • 1-2 dl pakaste katkarapuja
 • 1-2 dl pakasteherneitä
 • 1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
 • 1 tl savupaprikajauhetta
 • 1/4 tl sahramia
 • 1/4 tl cayannea tai sopivasti tuoretta chiliä
 • 7-10 dl kanalientä
 • Voita
 • Persiljaa
 • Sitruunalohkoja

Suikaloi kana ja pienennä salamisiivut sopiviksi. Ruskista voissa pannulla. Nosta syrjään. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita voissa. Lisää kuutioitu paprika. Lisää mausteet ja heti perään riisi, pyörittele kunnes riisit ovat läpikuultavia. Lisää valkoviini ja anna alkoholin haihtua. Kippaa kanat ja salamisilppu takaisin pannuun. Lisää reilusti nestettä ja kansi päälle. Anna hautua, lisää nestettä, jos paella kuivuu. Noin 20 minuutin kuluttua lisää pakasteherneet ja katkaravut. Anna hautua hetki. Silppua päälle persiljaa ja asettele sitruunalohkot. Tarjoa vaalean hyvän leivän kera.

Omituinen loppuvuosi… vielä sai omalta pihalta persiljaa koristeeksi ja ollaan jo vuoden vaihteen tuolla puolen, myös salvia ja oregano sinnittelevät ruukuissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s