Superhelpot hapanjuurisämpylät

Kerrankin ohje, jossa ei tarvitse liikaa tekniikkaa. Ei tarvita vuosisatoja vanhaa puukauhaa jolla taikinaa sekoittaa, eikä tanssia mystistä hapanjuuritanssia täysikuun kajossa. Ainesten vaivaus ja nukkumaan. Aamulla nopea muotoilu ja paisto

Ainekset:

  • 50 g hyvinvoivaa hapanjuurta (eli hieman hapanjuuritaikoja on tehtävä, jotta sinulla on vireä juuri)
  • 350 g vettä
  • 4 g suolaa
  • 500 g vehnäjauhoja
  • Pinnalle kaurahiutaleita, siemeniä tms

Sekoita ainekset nopeasti suurinpiirtein sekaisin ja anna odottaa puoli tuntia – tunti. Alusta kimmoisaksi, yleiskoneella kymmenisen minuuttia. Peitä kelmulla ja jätä yön yli huoneenlämpöön, mielellään viileään paikkaan.

Aamulla laita uuni lämpeämään 220 asteeseen ja levitä leivintasolle hieman (riisi)jauhoja ja kumoa varovasti taikina siihen. Ripottele hiutaleet tahmealle pinnalle. Varovasti voit tuuppia taikinansuorakulmion muotoon, mutta muodolla ei oikeastaan ole väliä. Leikkaa kahdeksaan osaan ja nosta varoen leivinpaperille. Haluat säilyttää mahdollisimman paljon sisälle muodostuneista kuplista.

Paista kullan ruskeiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s