Karamellisoitu kasler ja juuresterriini

Tässä ruuassa on voimakkaita makuja ja herra Zucchini totesikin, että annoksena liha oli todella hyvää karamellikuorineen, mutta lisää otettuna makeus oli hieman liikaa. Jollet siis suuresti pidä makean ja suolaisen liitosta, niin suosittelen vähentämään fariinisokerin määrää kuorrutuksessa. Itse ihastuin rapean makeaan rusahdukseen pehmeän porsaanlihan kera

Ainekset

 • 1 sipuli
 • 1 porkkana
 • 2 sellerin vartta
 • 1-2 valkosipulin kynttä
 • 5 dl omenamehua
 • 1 laakerin lehti
 • 1 1/2-2 kg kasler
 • 2 rkl sokeria
 • 3-4 rkl suolaa
 • 1 tl fenkolin siemeniä
 • 2 tl tuoretta rosmariinia
 • 1/2 dl fariinisokeria
 • 1 tl suolaa

Juuresterriini

 • 1 pieni bataatti
 • 6-8 perunaa
 • 50 g voisulaa
 • 1 dl kermaa
 • Suolaa
 • 1 dl parmesaaniraastetta
 • Vihanneksia

Sekoita sokeri, suola, fenkolin siemenet ja hienonnettu rosmariini ja hiero kaslerin pintaan. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Nosta huoneenlämpöön ja kun liha on lämminnyt pyyhi talouspaperilla ylimääräiset mausteet ja neste pois.

Kuori ja pilko karkeasti porkkana, sipuli ja sellerinvarret, laita pataan ja ruskista nopeasti. Nosta liha vihannesten päälle.

Lisää omenamehu (mieluiten tuorepuristettua), laakerinlehti ja murskatut valkosipulin kynnet. Anna hautua 150 asteisessa uunissa kannella peitettynä noin 4 tuntia. Valele lihaa paiston aikana puolen tunnin välein padassa olevalla nesteellä. Jos neste haihtuu liikaa, niin lisää joko omenamehua tai kasvis- tai kanalientä

Nosta liha pellille tai muuhun uuninkestävään astiaan. Siivilöi neste kasariin, keitä kunnes koostumus muuttuu kastikemaiseksi. Jos tätä ei tapahdu niin suurusta haluamallasi tavalla. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita fariinisokeri ja 1 tl suolaa ja hiero kaslerin pintaan. Laita uuniin kunnes sokeri karamellisoituu. Anna hetki vetäytyä ja leikkaa tarjolle paksuhkoja viipaleita.

Kuori ja viipaloi ohueksi bataatti ja perunat kerrosta leipävuokaan tai terriinivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Voitele jokainen kerros voisulalla. Tee kaksi kerrosta perunaa ja yksi kerros bataattia, lisää bataatti kerroksiin ripaus suolaa ja parmesaania sekä ruokalusikallinen kermaa, toista kunnes juurekset loppuvat. Ripottele pinnallekin hieman parmesaania. Paista 175 asteessa 1-1 1/2 tuntia, kunnes juurekset ovat täysin kypsiä. Anna hieman jäähtyä ja nosta pois vuoasta. Leikkaa tarjolle viipaleita.

Vinkkejä:

 • Juuresterriinin valmistamiseen menee aikaa, mutta sitä voi hyvin lämmittää pannulla paistaen seuraavina päivinä, joten kannattaa tehdä koko satsi
 • Juuresterriini valmistuu hyvin myös miedommassa lämmössä yhdessä kaslerin kanssa, siihen vain menee hieman kauammin
 • Jäljelle jääneen kaslerin voi joko lämmittää viipaleina miedossa uunissa tai lisätä hernekeittoon tai vaikka herkulliseen pyttipannuun kylmänä kasler ei minusta ole mukavan rakenteista, hieman vähärasvaisempi liha toki toimisi myös kylmänä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s