Mustikkainen moussekakku peilikiilteellä

Tämä ohje on oikeastaan todella helppo ja muunneltavuus on huippua. Vain taivas on rajana. Geelitäytteen voi puolittaa ja tehdä kahta eri makua, vaikka sitruunaa ja mansikkaa tai vaihtaa mustikat vadelmiin tai trooppiseen pyreeseen. Pohjaksi voi tehdä tavallisen kääretorttupohjan tai suklaisen kakkupohjan. Tämän voi myös tehdä ennen juhlia ja laittaa kiille aamulla, jolloin kakku ehtii iltapäiväksi sulaa, jolloin ei juhlapäivänä tarvitse stressata kakkua. Näyttävää helpolla!

Ainekset

Pohja

 • 75 g voita
 • 50 g tummaa suklaata
 • 2/3 dl rypsiöljyä
 • 1 1/3 dl vettä
 • 1 dl piimää
 • 2 munaa
 • 1 dl sokeria
 • 1 dl fariinisokeria
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 5 rkl kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2/3 tl ruokasoodaa
 • Ripaus suolaa
 • 1/2 tl vaniljapastaa

Mustikkageelitäyte

 • 450 g mustikoita
 • 1 dl sokeria
 • 2 rkl sitruunamehua (jaettuna)
 • 2 tl liivatejauhetta

Mustikkamousse

 • 3 tl liivatejauhetta
 • 2 rkl vettä
 • Noin 2 1/2 dl mustikkageeliä
 • 250 g mascarponea
 • 1 dl sokeria
 • 4 dl kermaa
 • 1 tl vaniljapastaa
 • Pienen pieni hyppysellinen suolaa (tätä ei tarvita jos korvaat mascarponen tuorejuustolla)

Peilikiille

 • 3 dl vettä
 • 3 dl sokeria
 • 1 prk (395g) kondensoitua maitoa
 • 5 tl liivatejauhetta (+4 rkl vettä)
 • 750 g valkosuklaata
 • Elintarvikevärejä

Valmista pohja. Sulata suklaa ja voi, sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada 26 cm vuokaan. Paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt leikkaa reunoista noin sentti pois, jotta kakun sivuilla on moussea, eikä suklaakakkupohjaa. Leikkaa myös pinta tasaiseksi. Näistä jämistä kannattaa valmistaa vaikka jälkkäriksi jotain triffle-tyylistä tai napostella kahvikupposen kera.

Valmista geelitäyte. Laita mustikat, 4 rkl sokeria ja 1 rkl sitruunamehua kattilaan. Kuumenna ja anna porista kunnes mustikat pehmenevät. Soseuta. Sosetta on nyt noin 5dl. Mittaa siitä 2 1/2 dl erikseen ja lisää loppuun soseeseen loput sokerista ja sekoita liivatejauhe loppuun sitruunamehuun. Kun liivate on turvonnut, sulata se ja sokoita mustikkasoseeseen. Nappaa kaapista kattila jonka pohjan halkaisija on lähellä suklaakakkupohjasi halkaisijaa, vuoraa kelmulla ja kaada sose sinne. Anna jäähtyä, itse usein laitan geelin pakkaseen täytteen teon ajaksi. Voit käyttää myös sopivan kokoista irtopohjavuokaa tai säädettävää kakkureunusta.

Mustikkamousse. Sekoita liivatejauhe ja vesi. Kun liivate on turvonnut niin kuumenna se ja sekoita erikseen otettuun mustikkasoseeseen. Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarpone ja vaahdota vielä hetki. Yhdistä vaahto ja mustikkasose.

Laita (jäätynyt) mustikkageeli kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan. Kaada mousse päälle. Koputtele hieman pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat häviävät. Laita kakku pakastimeen yön yli.

(Seuraavana päivänä) Valmista kiille. Mittaa vesi, sokeri ja kondensoitu maito kattilaan ja keitä noin minuutin ajan, nosta pois levyltä. Sekoita liivatejauhe ja vesi ja anna turvota. Sekoita kuumaan nesteeseen jaa kaada seos pilkotun suklaan päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Värjää haluamallasi värillä.

Ota kiilteestä noin puolet ja laita loput ilmatiiviiseen säilytysastiaan odottamaan seuraavaa kakkua. Anna kiilteen jäähtyä 32-35 asteeseen ja kaada juuri pakastimesta otetun kakun päälle. Kakku kannattaa olla asetettuna kelmutetulle pöydälle asetetun korokkeen päälle tai ritilän päällä tms, jotta kiilteen kaataminen ja kakun reunojen viimeistely on helppoa. Kun kiille on ”rauhoittunut” eikä enää selvästi valu reunoilta voit pyyhkäistä niitä veitsellä (tai sormella) jotta saat pisarat pois. Siirrä kakku jääkaappiin sulamaan ja odottamaan tarjoilua.

Galaksikiille on tehty jakamalla puolet peilikiilteestä useampaan kulhoon (4-5) ja värjäämällä ne eri sävyillä, isoin kulhollinen taisi olla tumman sininen, pieni kulhollinen liilaa, pieni kulhollinen turkoosia, mini kulhollinen punaista ja mini kulhollinen lähes mustaa. Pienet kulhot on kaadettu isompaan värjäyksen jälkeen (älä sekoita!) ja annettu jäähtyä. Kun olen kaatanut kiilteen kakun päälle olen ruiskinut pinnalle (elintarvike)hopeamaalia, joka levisi todella paljon, kun kiille vielä tässä kohdassa oli valuvaa. Tämä sai aikaan ”tähtisumukuvioita”. Kun kiille oli täysin jähmettynyt ruiskin hieman lisää hopeamaalia, jolloin syntyi ”tähtiä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s