Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

Paahdettu valkosuklaa sopii erinomaisesti vadelman kanssa. Tässä kakussa on jonkin verran työtä, mutta lopputulos palkitsee. Tähän voi myös näppärästi käyttää viime vuoden sadon lopun ja käyttää koristeluun uuden sadon ensimmäiset kypsät vadelmat

Ainekset:

Pohja

 • 200 g kaurakeksejä
 • 75 g voita

Vadelmamousse

 • 3 dl kermaa
 • 200 g tuorejuustoa
 • 1 dl sokeria
 • 1 tl vaniljapastaa
 • 5 dl (pakastettuja) vadelmia
 • 3 tl liivatejauhetta
 • 2 rkl sitruunamehua + 1 rkl vettä

Paahdettu valkosuklaa -mousse

 • 200 g valkosuklaata
 • 3 dl kermaa
 • 200 g tuorejuustoa
 • 1 tl liivatejauhetta
 • 1 rkl vettä

Koristeluun

 • Vadelmia
 • Pensasmustikoita
 • Paahdetun valkosuklaan paloja, keksimuruja tai mysliä
 • Kinuskikastiketta
 • Orvokinkukkia

Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele irtopohjavuoan pohjalle, laita jääkaappiin odottamaan moussekerroksia.

Sekoita liivatejauhe ja sitruunamehu ja vesi. Anna tekeytyä. Vatkaa kerma ja sokeri vadelmamoussea varten. Lisää tuorejuusto, sekoita kunnolla. Lisää hieman sulaneet ja kevyesti survotut vadelmat ja vaniljapasta. Kuumenna liivateseos ja kaada ohuena nauhana vadelmamousseen. Kaada mousse pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin asettumaan vähintään tunniksi.

Paloittele valkosuklaa ja paahda paloja leivinpaperin päällä 175 asteessa noin viisi minuuttia, kunnes palat ovat kauniin vaalean ruskeita. Älä jätä vahtimatta! Valkosuklaa palaa nopeasti. Hienonna valkosuklaapalat hienoksi, kuumenna desi kermaa kiehumispisteeseen, lisää valkosuklaa ja sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut kermaan. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Sekoita liivatejauhe veteen ja jätä tekeytymään. Lisää loput kermasta paahdettuun valkosuklaaseokseen ja vaahdota. Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnolla. Kuumenna liivatesos ja lisää se mousseen ohuena nauhana. Kaada vadelmamoussen päälle, tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla, muruilla, kinuskikastikkeella ja syötävillä kukilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s