Ruusumarengit

Näitä olen pinterestissä ihastellut, mutta tuntuivat hankalilta, sillä kokemukseni mukaan tällaisia teräviä muotoja on haastava pursottaa. Ainakin aiemmin tekemistäni marenkivaahdoista. Mutta tämä marenkitaikina on tahmaisen venyvää ja muotoutuu täydellisesti ruusuiksi

Ainekset:

  • 1 dl valkuaisia
  • 2 dl sokeria
  • 1/5 tl viinikiveä (tai muutama tippa sitruunamehua)
  • 1/2 tl vaniljapastaa
  • Haluamaasi pastaväriä
  • Nonparelleja, strösseleitä tai sokerikuvioita
  • Candy meltsejä (tumman suklaan makuisia) tai suklaata

Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon ja sekoita jatkuvasti käsivispilällä vesihauteessa, kunnes sokeri liukenee ja seos on kuumaa, kaada yleiskoneen kulhoon ja lisää viinikivi. Vatkaa kovaksi vaahdoksi, lisää vaniljapasta ja väri. Pursota isolla tähtityllalla (esim. Wilton 1M) ruusuiksi, aloittaen sisältä ja kiertäen spiraalia ulospäin. Koristele strösseleillä ja paista 95 asteessa 2 1/2 tuntia. Jätä marengit vielä puoleksi tunniksi uuniin kuivumaan. Anna jäähtyä. Sulata candy meltsit (tai temperoi suklaa) ja kasta marenkien pohja sulaan meltsiin. Anna jähmettyä leivinpaperin päällä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s