Valkosipulikanariisiä

Niitä päiviä, kun kaapista on kaikki loppu… Ei oikeasti, mutta siltä tuntui kun pohdin, että mitä tänään syötäisiin. Ei sitruunaa, mustapippuri oli loppu, vain kanasuikaleita lihalaatikossa, sipulit loppuneet! Mutta tämä retromausteella maustettu risottotyylinen ruoka oli herkkua! Voisin myös vannoa että se on kaikkien pienten tai vähän isompienkin nirsoilijoiden makuun, koska siinä ei ole mitään outoa (lue vihannekset) tai ällöä (aka sipuli). Tämä ruoka valmistuu myös yhdessä astiassa

Neljälle

Ainekset:

 • 2 1/2 dl risottoriisiä
 • 2 dl valkoviiniä
 • 6 dl kanalientä
 • 2 dl kermaa
 • 1-2 dl vastaraastettua parmesaania
 • 5 valkosipulin kynttä kuorittuna ja silputtuna
 • 450 g broilerisuikaleita
 • 2 tl sitruunapippuria
 • Suolaa
 • Öljyä tai voita paistamiseen
 • Persiljaa koristeluun

Ruskista broilerisuikaleet ja mausta sitruunapippurilla. Siirrä hetkeksi syrjään. Kuullota valkosipulit voissa ja lisää risottoriisi, kun riisin jyvät ovat läpiikuultavia lisää valkoviini ja hauduta kunnes se on kokonaan haihtunut, lisää kanaliemi, 1 dl kermaa, sekä ruskistetut broilerisuikaleet. Kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia ilman kantta, kunnes neste on lähes täysin imeytynyt riisiin. Nosta pois uunista ja lisää kerma ja parmesaaniraaste. Maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Koristele persiljasilpulla.

Vinkkejä:

 • Tämän voisi hyvin valmistaa mustapippurilla ja tujauksella tuoretta sitruunamehua ja miksei sipulikin sopisi tuomaan rahtusen makeutta
 • Jos sinulla on laakea astia, niin hauduta ruokaa uunissa ensin kannen alla noin 20 minuuttia ja ilman kantta 10 minuuttia
 • Valkoviinin voi korvataesimerkiksi pienellä tujauksella sitruunamehua

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s