Suklaakakku

Suklaakakku, mutakakku, tuo ihana herkku. Siitä on monta erilaista ihanaa reseptiä. Tämä resepti on vanhaa pohjoismaalaisen leivontakilpailun satoa, eikä niin trendikästä kuin nykyiset jauhottomat mutakakut, mutta tämä on ihanaa lohtuherkkua kahvin kera

Ainekset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 75g tummaa suklaata
  • 1-2 rkl kermaa

Sulata voi ja lisää sinne suklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota sokeri ja munat vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vehnäjauhot ja voi-suklaaseos varovasti vaahtoon.

Voitele 23 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa (kiertoilma) 15 minuuttia. Kakku jää keskeltä tahmaiseksi, mutta koska se on aika littana, niin se on helppo ylipaistaa, vastaavasti jos kuvittelee laittavansa tämän 18 cm kokoiseen vuokaan niin en tiedä missä asteessa ja kuinka pitkää sitä pitäisi paistaa… sen kertainen kakku ei koskaan paistunut kunnolla.

Rouhi/raasta suklaa hienoksi, lisää kerma ja lämmitä varovasti vesihauteessa (tai mikrossa lyhyin sykäyksin). Levitä kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Kakku maistuu ihan sellaisenaan, koska se on aika makeaa, mutta kevyesti vatkattu kermavaahto kruunaa tämän herkun.

Vinkkejä:

  • Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin tämä kakku on hyvää myös vanhanaikaisesta taloussuklaasta tehtynä, jos teet paremmasta suklaasta, niin kuorrute vaatii minusta hieman (n. 1/2 dl) tomusokeria makeutukseksi
  • Koristeluun sopivat strösselit, pähkinärouhe ja tuoreet marjat

Pieni strösselihiiri kävi silmän välttäessä napsimassa strösselit kakun päältä 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s