Parsarisotto

Kerma tai sen kaltaiset ainekset eivät taida oikeaoppiseen risottoon kuulua, mutta ranskankerma antaa ihanan maun tähän parsarisottoon ja tekee siitä sopivan tuhtia lounasruokaa

Kolmelle

Ainekset

 • 3 dl risottoriisiä
 • 2 sipulia
 • 400g parsaa
 • 2 dl valkoviiniä
 • 5-6dl kanalientä
 • 1-2 dl parmesaanijuustoraastetta
 • 1 dl ranskankermaa
 • 1 tl sitruunan kuoriraastetta
 • Voita ja oliiviöljyä

Pese parsat ja leikkaa puiset osat pois. Jos parsat ovat paksuja kuori ne, jos saat ihania nuoria versoja, niin kuoriminen on turhaa. Leikkaa parsoista nuput ja siirrä syrjään. Pilko loput parsan varret noin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipulit.

Paista parsan nuput pienessä määrässä oliiviöljyä, siirrä syrjään. Tee samoin varren paloille. Lisää pannuun kunnon nokare voita ja ruskista se, lisää sipulit ja kuullota, lisää riisi ja paista hetki.

Kaada valkoviini riisin joukkoon ja anna imeytyä. Lisää pienissä erissä kanalientä jatkuvasti risottoa sekoitellen, jotta se saa kermaisen rakenteen. Kun riisi on vielä aavistuksen napakkaa ja neste lähes kokonaan imeytynyt lisää juutsoraaste ja ranskankerma, sekoita. Lisää parsan varret ja sitruunankuoriraaste. Annostele ja koristele annokset parsan nupuilla ja sitruunankuoriraasteella

Vinkkejä:

 • Gran padano juusto sopii hyvin parmesaanin tilalle ja sen hieman pähkinäinen maku korostaa mukavasti parsan makua
 • Samaan hieman pähkinäiseen vivahteeseen pyritään myös voin ruskistamisella. Jos kuitenkin haluat valkoisempaa risottoa, niin valitse mahdollisemman valkoinen sipuli ja älä ruskista voita, voit käyttää sen sijasta myös öljyä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s