Chili con carne

Tämä on iso annos, mutta tätä ruokaa voi lämmittää seuraavana päivänä tai laittaa pakastimeen pahan päivän varalle. Minulle tämä on parasta chili con carnea. Jos ei olisi pikku Makumatkaajaa, niin laittaisin vielä tuoretta chiliä mukaan, mutta näinkin tässä on hieman potkua ja voit hyvin tarjota tuoretta chilisilppua creme fraichen lisäksi, jos kaipaat lisää chilisyyttä

Ainekset

 • 800 g naudan jauhelihaa
 • 5-6 sipulia
 • 3 paprikaa
 • 5 valkosipulinkynttä
 • 1 prk (310 g) kidney papuja, käyttämäni ovat höyrytettyjä, eli ilman lientä
 • 1 rkl chilirouhetta
 • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
 • 1 1/2 rkl juustokuminaa
 • 2 rkl lihafondia
 • 2-3 tl suolaa
 • 1-2 rkl sokeria
 • 25 g tummaa suklaata
 • 2 tlk (à 400g) tomaattimurskaa
 • 3 rkl tomaattipyrettä

Kuori ja silppua sipulit, pese ja pilko paprikat. Lisää pataan reilu nokare voita ja paista sipulit ja paprikat. Lisää mausteet, paista hetki, jotta maut avautuvat. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää pavut, tomaattipyre, tomaattimurska, fondi ja yksi tomaattimurskatölkillinen vettä. Lisää rouhittu suklaa. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunti ja tarjoile creme fraichen ja riisin tai tortillojen tai maissilastujen kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s