Naudan sisäfilettä, punaviinikastiketta, vihreitä papuja ja karamellisoituja sieniä ja sipulia

Viime vuoden Kirja ja Ruokamessut eivät menneet hukkaan sillä opin siellä kädestä pitäen niinkin yksinkertaista asiaa kuin lihan leikkaamista. Kyllähän sitä tuesi jo että aina syitä vastaan, mutta meitä muistutettiin siitä että koko lihapala, tässä kohtaa sisäfile, ei välttämättä ole saman suuntainen ja leikkaussuuntaa voi joutua kääntämään hieman. Oli suussa sulavia pihvejä ja kastike… vei kielen mennessään!

Ainekset

 • 2 kpl 120 g naudan sisäfilepihvejä
 • Suolaa
 • Pippuria
 • 150 g ruskeita herkkusieniä
 • 100 g vihreitä papuja
 • 1 isohko sipuli
 • 1 yksikyntinen valkosipuli
 • 25 g voita
 • 1 tl sokeria
 • 1/2 rkl tuoretta tinjamia
 • Mustapippuria
 • Suolaa
 • 4 salottisipulia
 • 1 yksikyntinen valkosipuli
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl tinjamia
 • 4 rkl balsamiviinietikkaa
 • 3-4 dl punaviiniä
 • (1 rkl sokeria)
 • 3 dl lihalientä
 • 25 g voita
 • Mustapippuria
 • Suolaa

Valmistele pihvit ja anna lämmetä ennen paistoa.

Silppua salotit ja valkosipuli ja paista oliiviölyssä niihin hieman väriä. Lisää balsamiviinietikka ja anna hautua siirappimaiseksi. Lisää sitten punaviini, timjami ja 1 rkl sokeria, paitsi jos viinissä on erittäin runsaasti jäännössokeria. Anna haihtua kunnes jäljellä on enää kolmannes. Lisää lihaliemi ja anna taas haihtua kunnes kastiketta on reilu kolmannes jäljellä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria. Siivilöi kastike ja juuri ennen tarjoilua kuumenna ja vispaa joukkoon nokare voita.

Silppua sipulit ja sienet. Paista sipulia voissa kunnes se alkaa ruskistua. Lisää sokeri, mustapippuria ja sienet. Paista sieniinkin kaunis kullanruskea väri. Lisää timjami ja hieman suolaa. Paista pavut tilkassa rasvaa eri pannulla.

Paista pihveihin kaunis väri. Anna pihvien vetäytyä kunnolla ja kokoa annokset.

Kastike on hieman erottunut, koska joutui odottamaan hetken ennen annostelua ja tein sen liian pienellä pannulla, niin en saanut vispattua kunnolla. Onneksi vain ulkonäkö kärsi ja maku oli taivaallinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s