Liha-vihannespata

Tylsä nimi mahtavalle ruualle. Tämä ruoka on täynnä ihanaa makua ja valmistuu helposti yhdessä padassa, toki paistoin kaiken erikseen pannulla, mutta tarvittaessa kaiken voinee paistaa emaloidussa valurautapadassakin, toki silloin kaikki raaka-aineet eivät saa yhtä hyvää pintaa


Ainekset

 • 400 g paistia, entrecotea tai muuta suhteellisen mureaa naudanlihaa
 • Voita
 • 1 sipuli
 • 1 sellerin varsi
 • 1 pieni porkkana
 • 8 pientä perunaa halkaistuna
 • 100 g kirsikkatomaatteja
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1 dl hillosipuleita
 • 1 1/2 dl lihalientä
 • 1 1/2 dl punaviiniä
 • 1 tl tuoretta rosmariinia
 • Suolaa, mustapippuria

Pilko liha. Pese, tarvittaessa kuori ja pilko vihannekset. Paista lihapalat voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pataan. Paista myös selleri ja porkkana. Paista sipulit ja perunat. Kaada kaikki pataan ja lisää tomaatit puolikkaina. Lisää lihaliemi ja punaviini ja hauduta 175 asteessa ilman kantta 20 minuuttia ja tarvittaessa peitä kannella ja jatka vielä paistamista noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s