Kinuski-mustaherukka kakku

Kinuskin makeus ja mustaherukan kirpeys sopivat mukavasti yhteen! Mustaherukkaa ei kannata pelästyä, se maistuu tässä täytteessä juuri sopivasti, eikä ole liian voimakas tai kitkerä


Mustaherukkamousse

 • 3 dl kermaa
 • 200 g tuorejuustoa
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 400g mustaherukoita
 • 2 tl liivatejauhetta
 • 2 rkl sitruunamehua

Sulata 250 g mustaherukoita ja paseeraa ne siivilän läpi. Sekoita sokeri mustaherukkasoseeseen. Laita liivatejauhe turpoamaan sitruunamehuun. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vaahdota tömäkäksi. Kuumenna liivateseosta kunnes se on sulanut. Sekoita vaahtoon mustaherukkasose ja liivate.

Kinuskimousse

 • 4 dl kermaa
 • 2 dl fariinisokeria
 • Ripaus suolaa
 • 200 g tuorejuustoa
 • 1/2 dl sokeria
 • 2 tl liivatejauhetta
 • 2 rkl maitoa

Edellisenä iltana keitä 2 dl kermaa, 2 dl fariinisokeria ja ripaus suolaa muutama minuutti. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään. Vaahdota kinuski. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Vaahdota tömäkäksi ja kääntele joukkoon kinuskivaahto, sekä maidossa turvotettu ja juoksevaksi kuumennettu liivate.
Kakun kokoaminen

Kostuta kakkupohjat aina ennen kelmutettuu vuokaan nostoa maidolla (voit maustaa vaniljalla) ja ripottele mustaherukkamoussen päälle loput jäisistä mustaherukoista (n. 150g) ennen kuin nostat seuraavan pohjan osan päälle. Anna täytteiden hyytyä kunnolla jääkaapissa ennen kuin levität kreemin ja massan kakun päälle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s