Parhaat sämpylät

Ohje on alunperin luottokeittokirjailijani Anna Bergenströmin. Nämä sämpylät onnistuvat aina, taikina on helppo tehdä ja sitä kohotetaan vain kerran. Vaikka joidenkin mielestä se ei ole kehu ollenkaan, niin nämä ovat kuin kaupan paistopisteen ylihintaiset vaaleat herkkusämpylät! 

Ainekset

  • 5 dl lämmintä vettä
  • 1 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 12 1/2 dl vehnäjauhoja

Vaivaa kaikki ainekset taikinaksi. Taikina on hyvää kun se juuri ja juuri irtoaa kulhosta ja käsistä, mutta täysin silkkistä kimmoisaa taikinaa tästä ei tule. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja kohita pyyhkeen alla 1-1 1/2 tuntia. 

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, älä vaivaa! Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja taputtele/venyttele taikina levyksi. Leikkaa levy kuudeksi suikaleeksi ja ne taas 3 palaan. Palojen ei tarvitse olla saman muotoisia, kunhan ne ovat suurinpiirtein saman kokoisia.

Paista uunissa 240 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ilman liinaa, jotta kuori säilyy rapeana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s