Pasta alla Norma

Pasta alla Normasta on paljon variaatioita ja täällä Suomessa usein joutuu hieman joustamaan, koska ricotta salata -juustoa harvoin on lähikaupasta saatavilla, pecorinoa tosin löytyy ja se sopii korvikkeeksi. Olen vannoutunut munakoison vihaaja, mutta tämä(kin) ruoka todistaa taas että ennakkoluuloihin ei kannata jäädä pyörimään, sillä tämä kasvisruoka on tullut jäädäkseen meidän perheemme resepteihin!


Kolmelle

Ainekset

 • 300 g munakoisoa
 • 1 sipuli
 • 1 yksikyntinen valkosipuli
 • 50 g pecorinoa raastettuna hienoksi
 • 1/2 dl punaviiniä
 • 400 g tomaattimurskaa
 • 250 g spaghettia
 • 2 tl sokeria
 • Mustapippuria
 • Suolaa
 • Oliiviölyä ja voita

Kuori ja silppua sipulit. Paista kullanruskeiksi ja lisää sokeri. Lisää tomaattimurska, tilkka vettä, jolla huuhtaiset purkista loput murskasta ja punaviini. Mausta mustapippurilla. Anna muhia hiljalleen ilman kantta (tarpeeksi isossa kattilassa ei roisku yli) puolisen tuntia jotta kastike saostuu. Viipaloi munakoiso 1 cm vahvuisiksi viipaleiksi, ripottele niiden pinnalle suolaa ja pyyhi 15 minuutin päästä neste ja suolat pois, toista toiselle puolelle. Paloittele munakoisoviipaleet ja paista reilussa määrässä oliiviöljyn ja voin seosta. Lisää paistetut munakoisot tomaattikastikkeeseen ja lisää suurin osa pecorinoraasteesta myös. 

Tarjoa spaghetin kera ja ripottele pinnalle loput pecorinosta


Pikku Herkuttelijalle tämä pasta maistui sydänmakaroonien kera niin hyvin, että vaikutti, ettei lapselle ikinä ole ruokaa annettu! Se vauhti jolla ruokaa meni alas oli aivan mahdoton, tomaattia oli lähes korvissa asti, mutta niin oli hymykin ruokailun jälkeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s