Mehevä makaronilaatikko

Tämä resepti on muokattu Sikke Sumarin makaronilaatikon ohjeesta, joka oli Maku-lehdessä 2/2017. Pienille lapsille hauskat kuviopastat tuovat ruokahetkeen lisämielenkiintoa ja löytämäni safari-pasta oli myös erittäin maukasta


Ainekset

 • 400 g jauhelihaa
 • 100 g sieniä
 • 2 porkkanaa
 • 1 iso sipuli
 • 300 g kuviopastaa
 • 1-2 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
 • 2-3 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
 • 1 tl mustapippuria
 • 1 tl herbamare yrttisuolaa
 • 1 rkl vasikanfondia
 • 2 dl kermaa
 • 3 dl vettä
 • 1 tl tuoretta rosmariinia silputtuna
 • Parmesaaniraastetta

Kuori ja kuutioi vihannekset. Paista jauheliha. Mausta soijakastikkeella, yrttisuolalla ja mustapippurilla, sekä persiljasilpulla. Kaada voideltuun vuokaan. Keitä pasta al denteksi, valuta ja kaada vuokaan. Paista sipulit kullanruskeiksi voissa, paista myös sienet ja porkkanat ja kaada kaikki vuokaan ja sekoita. 

Kuumenna vesi ja lisää siihen fondi, rosmariinisilppu ja kerma. Kaada makaronilaatikon joukkoon. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa puolisen tuntia, kunnes neste on lähes täysin imeytynyt ja pinta on kullanruskea

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s