Pippuripihvi ja perunakuorrukat kermakastikkeella

Usein valitsen jotain muuta kuin naudan lihaa, koska pidän sen makua tylsänä. Kuitenkin sopivasti mediumiksi paistettu hyvä laatuinen pihvi tuo veden kielelle. Panosta laadukkaaseen lihaan, älä fuskaa aterian tärkeimmässä ainesosassa. Jos hinta tuntuu kohtuuttomalta, niin valitse pienempi pihvi. Itse harvoin syön yli 120 g pihviä


Ainekset

 • 3-4 isoa perunaa, meillä oli pikkupuikoloita joten niitä tuli kuorittua 9-10
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1 keltuainen
 • Suolaa
 • 1 muna
 • vehnäjauhoja
 • korppujauhoja
 • 2 sisäfilepihviä (á 120 g)
 • 2 tl dijonia
 • 2 rkl pippureita (musta-, valko-, rose- ja viherpippureita)

Kuori perunat ja valkosipuli. Höyrytä kypsäksi. Muusaa tasaiseksi, sekoita joukkoon keltuainen ja hieman suolaa. Muotoile neljäksi pötköksi. Kierittele ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa (jotka voit halutessasi maustaa suolalla). Friteeraa kauniin kullanruskeiksi öljyssä. Voit tehdä tämän myös etukäteen ja lämmittää kuorrukat uunissa 225 asteessa juuri ennen ruokailua, jos tuntuu että työvaiheita on muutoin liikaa

Ota pihvit ajoissa lämpenemään, niiden tulee olla huoneenlämpöisiä paistettaessa! Sivele pihvien pinnalle dijonia. Murskaa pippurit rouheeksi ja levitä leikkuu laudalle. Paina pihvien sinappinen pinta pippurirouheeseen. Paista voi-öljyseoksessa kunnes haluamasi kypsyisiä. Paista ensin pippuripinta. Anna vetäytyä rauhassa.

Jos rasvaa ei ollut suhteettoman paljon voit suoraan heittää grillausmausteen ja dijonin pannulle, jossa paistoit pihvit, mutta jos rasvaa on paljon tai se pääsi kärähtämään, niin kaada rasva pois ja lisää pieni nokare voita pannulle, lisää grillausmauste ja dijon (ja pippurien loput, jos niitä jäi leikkuulaudalle), pyörytä pannulla sekaisin, lisää kerma ja keitä kasaan, kunnes sopivan paksuista kastiketta. Maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria


Olen usein epäonnistunut pihvien paistamisessa, mutta nyt kun maltoin antaa pihvien rauhassa vetäytyä niin niistä tuli täydellisiä!

Vinkkejä

 • Jos perunamassa tuntuu liian tönköltä, niin lisää hieman kermaa ennen kuin pyörittelet sen pötköiksi
 • Kastikkeessa suola tuo lisää syvyyttä makuun, sokeri taasen taittaa jos maku jää hieman tympeäksi. Voit koikeilla vaihtaa dijonin makeaan ja väkevään sinappiin
 • Itse tehty grillausmauste on ehdoton kastikkeen onnistumiselle, maku ei ole sama kaupan valmiilla seoksella!
 • Älä arkaile käyttää paistomittaria pihvien paistamisessa kun vielä harjoittelet oikeaa kypsyyttä. Nyt plaitoin pihvit kuumalle pannulle ja vähensin sitten lämpöä neljänneksen. Annoin pihvien paistoa noin neljä minuuttia per puoli ja vetäytyä kahdeksan minuuttia. Tämän jälkeen pihvit kävivöt pikaisesti n. 1-2 minuuttia kuumassa uunissa kuorukoiden kanssa ottamassa pintalämpöä kun valmistin kastikkeen. Lopputuloksena kaunis medium pihvi!
 • Kuumenna lautaset! Tällöin voit nauttia ruuan lämpimänä. Kylmä lautanen jäähdyttää tällaisen ruuan todella nopeasti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s