Muscavadomantelit

Jouluinen herkku, joka valmistuu nopeasti vaikka aattona kun karkkihammasta alkaa kolottaa


Ainekset

  • 400 g kuorimattomia manteleita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 dl muscavadosokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta
  • Ripaus sormisuolaa

Mittaa mantelit, mausteet, sokerit ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä teholla huolellisesti sekoittaen. Kun seos kunnolla kuplii lisää hieman sormisuolaa ha alenna lämpöä. Sekoita kunnes sokeri on täysin sulanut, varo pohjaan palamista!

Kaada mantelit leivinpaperille kuumuutta kestävälle alustalle. Halutessasi ripottele hieman sormisuolaa vielä mantelien pinnalle. Anna jäähtyä. Murra jäähtyneenä mantelit irti toisistaan. Lisää vielä 1/2 rkl tomusokeria ja pyörittele mantelien joukkoon jolloin saat hieman rustiikkisemman olemuksen manteleille. Purkita ja nauti vaikka glögin kera tai anna ystäville joululahjaksi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s