Juures-lihapata

Rauhallisen talvista viikonloppuruokaa. Maistuu koko perheelle! Olisin oikeastaan halunnut karjalanpaistia, mutten jaksanut lähteä kauppaan. Pakastimessa oli possua ja jääkaapissa hiukan kaikenlaisia juureksia. Niistä syntyi herkullinen pata


Ainekset

 • 1 porkkana
 • 1 pieni palsternakka
 • 1 pieni punajuuri
 • 1/2 pieni lanttu
 • Pala mukulaselleriä
 • 2 sipulia
 • 600g porsaan lihaa
 • 10 maustepippuria
 • 1 litra lihalientä
 • 1 tl sinapin siemeniä
 • Suolaa
 • Voita ja öljyä

Kuori ja paloittele vihannekset. Paista kauniin värisiksi pannulla voi-öljyseoksessa. Ruskista myös lihapalat ja siirrä kaikki uunipataan. Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna muhia 150 asteisessa uunissa 1 1/2 – 2 tuntia

img_1001
Tarjoa ihanan muusin kera!

Ainekset

 • 1 kg rosamundaa
 • 3-4 dl maitoa
 • Suolaa
 • Voita

Kuori ja keitä perunat höyryssä kypsiksi. Kaada kulhoon, lisää nokera voita ja ripaus suolaa. Sähkö vatkaimella lähde hienontamaan perunoita pienimmällä teholla. Kun kaikki perunat ovat huenontuneet lisää osa maidosta ja vatkaa kovemmalla teholla. Lisää loput maidosta ja vaahdota muusia hetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s