Tuorejuustoteeleivät

Ihana viikonloppuaamu, espressokone pihisee, tuorepuristettua mehua lasissa ja hedelmiä viipaloituna, mutta, mutta… Varsinainen aamupala puuttuu! Silloin nämä helpot teeleipäset pelastavat aamun ja nälkäiset massut


Ainekset

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • (1 tl suolaa)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 100g tuorejuustoa (haluamallasi maulla maustettuna tai ihan maustamattomana)
  • 150g kermaviiliä/jugurttia/rahkaa
  • 1 dl maitoa
  • 1/2 dl voisulaa/öljyä

Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi, jaa neljäksi-kuudeksi nokareeksi pellille, ripota hieman jauhoja pinnalle ja taputtele noin sentin paksuisiksi lättysiksi. Paista 225 asteessa, kunnes kullanruskeita, noin 12-15 min


Jos käytät vähäsuolaisia tuotteita, saatat haluta lisätä taikinaan hieman suolaa. Vaihtelua taikinaan saat paitsi vaihtamalla tuorejuuston makua, niin myös ripottamalla pinnalla seesamin tai unikonsiemeniä tai kuivattuja yrttejä ennen paistoa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s