Pollo limonello

Alkuperäinen ohje on helsinkiläisen ysibaarin ja se on aikanaan julkaistu hesarissa. Monissa blogeissa tämä ihana pasta on jo vanha tuttavuus, mutta laitan tämän tännekkin, omilla muokkauksillani, jotta resepti pysyy tallessa


Kolmelle

Ainekset

 • 450g kanasuikaleita
 • 2 dl turkkilaista jugurttia
 • 2 dl kermaa
 • Nokare
 • 1 sipuli
 • 3-4 valkosipulin kynttä
 • 2 rkl hunajaa
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 1 rkl kanafondia
 • 1 tl kurkumaa
 • 1/3 tl jalapenorouhetta 
 • 2 tl inkivääriä raastettuna
 • 1 tl sitruunankuoriraastetta
 • Tuoreita yrttejä

Paista kana ja silputut sipulit voinokareessa pannulla. Lisää inkivääri, kurkuma, jalapeno, kanafondi ja kerma. Hauduta hetki. Lisää jugurtti, hunaja, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste. Kiehauta. Maisto, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria. Tarjoile pastan, tuoreiden yrttien ja parmesaanin kera

Mielestäni alkuperäisohjeessa on turhan paljon voita, koska kuitenkin käytetään kermaa ja runsasrasvaista jugurttia, jos kuitenkin haluat niin voit kokeilla 50g määrällä. Sitruunankuoriraaste ei kuulu alkuperäiseen ohjeeseen, mutta tuo minusta ihanan raikkaan vivahteen pastaan. Cayannen olen korvannut omaan makuun paremmin sopivalla jalapenolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s