Porsaan sisäfile omenakastikkeessa ja glaseerattuja sipuleita ja porkkanoita

Omenat ovat parhaimmillaan ja niistä tulikin ihana kermaisen kirpakka kastike possulle


Ainekset

 • 1 porsaan sisäfile
 • 2 kirpeää syysomenaa
 • 100 g hillosipuleita
 • 3 dl kermaa
 • Voita
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 4 porkkanaa
 • 2 sipulia
 • 25 g voita
 • 3 tl hunajaa
 • 3 dl kanalientä
 • 1 tl omenaviinietikkaa
 • Papuja

Mausta file suolalla ja mustapippurilla. Poista omenoista suenenkodat ja kuutioi omenat. Ruskista file ja omenat pannulla. Siirrä file uunivuokaan ja omenat kulhoon. Käytä kerma pannun kautta jotta saat maut talteen ja kaada omenoiden päälle. Pese ja kuivaa pannu ja ruskista hillosipulit, kaada uunivuokaan. Soseuta kerma ja omenanpalat sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada kastike vuokaan.  Laita paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista uunissa 200 asteessa kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Nosta file kastikkeesta ja kääri folioon vetäytymään noin kymmeneksi minuutiksi

Kuori sipulit ja porkkanat. Halkaise sipulit ja paloittele porkkanat. Sulata voi pannulla ja ruskista porkkanat ja sipulit. Lisää kanaliemi ja etikka ja hauduta kunnes vihannekset ovat puolikypsiä. Tässä vaiheessa liemi on todennäköisesti lähes kokonaan haihtunut, jollei niin lisää lämpöä hetkeksi, jotta liemi haihtuu nopeasti. Voit myös tarvittaessa lisätä vettä, jos liemi haihtuu liian nopeasti. Lisää hunaja ja glaseeraa kaunis pinta vihanneksiin

Keitä pavut sopivan napakoiksi 

ilta-aurinko osui dramaattisesti ruokapöytään

Ihana ateria, vaikka herra Zucchini hieman epäilevästi tökki papujaan ja pohti ovatko ne varmasti syötäviä. Sipulit olivat herkullisia! Vihreää salaattia, vuohenjuustoa ja pari tällaista olisi täydellinen lounas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s