Ihana lämmin suklaakakku

Herkutteluhetki perheen kanssa ❤️ kakku maistuu toisille sellaisenaan ja toisille kermavaahdon tai jäätelön kera, yhtä kaikki ihanaa suklaakakkua!


20-24 cm vuoka

Ainekset

 • 200 g tummaa suklaata
 • 200 g voita
 • 4 munaa
 • 2 dl sokeria
 • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
 • 4 rkl kaakaojauhetta
 • 1/2 tl vaniljajauhetta

Sulata voi ja paloittele suklaa kuuman voi sulan joukkoon ja anna sulaa sinne. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuiva-aineet ja suklaa-voisula. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohja tai piirakka vuokaa. Paista 175 asteessa 30-45 minuuttia, riippuen vuoan koosta

Vinkkejä

 • Kakun kuuluu olla kosteaa jopa hieman löysää keskeltä. Kelloa ei kannata vahdata koska uunit ovat erilaisia, mutta cocktailtikulla voit kokeilla kypsyyttä. Jos taikinaa ei tartu tikkuun noin 3 cm päässä reunasta, mutta keskellä tarttuu vielä, niin kakku on silloin hyvän kypsyinen
 • Voit maustaa kakkua myös appelsiininkuoriraasteella jos pidät appelsiinisuklaasta
 • Jos vatkaimellasi/yleiskoneellasi ei saa aikaiseksi hyvää vaahtoa, niin voit lisätä kuiva-aineisiin 1/2 tl leivinjauhetta

2 Comments Lisää omasi

 1. Aivan ihana ohje sanoo:

  Hei, ihana blogi ja mitä reseptejä! Paljon merkkaa myös taidokkaat kuvat ja huumorin pilke tekstin muodossa. Kyllä toimii. Selasinkin kaikki päivitykset, vieläkö päivität blogia? Itse kommentti oikeastaan tuli mieleen liittyen tähän suklaakakun ohjeeseen. Tilasin kerran eräässä kahvilassa aivan hurmaavan minttusuklaisen, lämpimän leivonnaisen joka rakenteeltaan ja muutoin muistutti hyvin paljon tätä. Osaisitko vinkata, kuinka mintun saisin mukaan tähän jakamaasi ohjeeseen? Käytänkö vain minttusuklaata, vai jonkinlaista aromia lisänä, ja mihinhän sen sitten lisäisin?

  Tykkää

  1. Hei! Ihana kuulla että pidät blogistani 🙂 Hävyttömän harvoin on tullut päivitettyä kun työt häiritsevät harrastuksia… Mutta kuvia ja reseptejä on tallessa ja pieniä innon pulpahduksia säännölliseen päivittämiseen on havaittavissa myös.
   Minttusuklaakakku kuulostaa ihanalta! Kokeilisin lisätä ohjeeseen 1dl mariannerouhetta tai maun mukaan piparminttuaromia. Minttusuklaatakin voi kokeilla, mutta siinä maku jäänee suhteellisen miedoksi. Mariannerouhe jää välillä sattumiksi leivonnaiseen, joten varmemmin sileän lopputuloksen saisi piparminttuaromilla, joka kannattaa lisätä muna-sokerivaahtoon ennen kuiva-aineita ja voi-suklaasulaa

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s