Lime-semifreddo

Tuhdin aterian jälkeen sopii erinomaisesti viileä ja raikas semifreddo. Limellä maustettua semifreddoa, joka on viimeistelty marinoidulla limellä

Kahdelle kevyen aterian jälkeen, neljälle sopivan pienenä jälkiruokana

Ainekset

  • 1 muna
  • 1 dl kermaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • Ripaus vaniljaa
  • 1/2 limen kuori raastettuna

Tarvitset kolme kulhoa. Erottele valkuainen ja keltuainen eri kulhoihin ja kolmanteen mittaa kerma. Lisää sokeri ja mausteet keltuaisten joukkoon. Jotta välillä ei tarvitse pestä vatkaimia, niin vaahdota ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sitten vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lopuksi vaahdota sokeri ja keltuaiset vaaleaksi. Yhdistä kaikki vaahdot varovasti käännellen toisiinsa, jaa annoskulhoihin ja laita pakkaseen. Ota kokonaan jäätyneet semifreddot sulamaan jokin aika ennen tarjoilua, sillä ne on tarkoitus tarjota hieman sulaneina ja pehmeinä


Marinoidut limet

Ainekset

  • 1 lime
  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl limoncelloa

Leikkaa limestä kalvottomia lohkoja, laita ne kulhoon. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, keitä hetki, kunnes seos alkaa muuttua hieman siirappimaiseksi. Ota liedeltä ja lisää limoncello, kaada limelohkojen päälle ja anna marinoitua ainakin tunti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s