(Sveitsiläiset)marengit

Näillä suhteilla voit tehdä marenkeja mistä tahansa määrästä valkuaisia. Meillä harvoin jää klassisia M-koon valkuaisia yli, koska käytämme L-koon munia, jos ne on ostettu kaupasta ja REKO-munat ovat aina sen kokoisia kun ovat. Marenkeja tehdessäni tartun usein valmiiseen valkuaismassaan, jota löytyy kaupan kylmähyllystä


3 pellillistä marenkeja

Ainekset

  • 260 g valkuaisia
  • 400 g sokeria
  • 2 tl sitruunamehua TAI 2 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa TAI 2 g viinikiveä
  • 1 tl vanilla bean pastea tai jotain muuta makuainetta halutessasi

Kuumenna valkuaisia ja sokeria vesihauteessa, kunnes massa on kuumaa ja sokeri liuennut valkuaisiin. Sekoita jatkuvasti, jottei valkuaismassa kokkeloidu. Kun massa on kuumaa (näin suuri määrä ei helpolla vielä vaahdotu tässä vaiheessa, mikäli käytät käsivatkainta) nosta se pois vesihauteessa ja jatka vaahdotusta joko samassa kulhossa tai yleiskoneessa. Lisää happo ja mahdollinen makuaine. Vaahdota kunnes vaahto on kaunista, kiiltävää ja jämäkkää. Pursota tai nostele nokareita pellille leivinpaperin päälle. Paista 110 asteessa kunnes kuivia, eli noin 1-1 1/2 tuntia.

Tässä näkee hyvin vaahdosta muodostuvan huipun, joka pysyy suorassa, eikä lössähdä

Vinkkejä

  • Nämä eivät ole sitkeitä marenkeja, vaan sellaisia perinteisiä kuivia, rapsakoita marenkeja joita saa leipomoista
  • Viinietikoista ja sitruunasta jää makua marenkeihin, jos tämä häiritsee niin kannattaa hankkia viinikiveä, jota valitettavasti suomessa ei myydä ruokakaupoissa, vaan ainoastaan apteekissa
  • Nämä marengit sopivat täydellisesta murusteltaviksi jälkiruokien päälle tai käytettäväksi vaikka pappilan hätävarassa
  • Marenkivaahtoa voi ylivatkata! Silloin se lähtee löystymään, eikä siitä tule enää kunnollisia marenkeja. Marenkien tekeminen ei kuitenkaan ole rakettitiedettä. Vatkaus, kunnes vaahto kiiltää ja on jämäkkää, vaahtoon muodostuu huippu, joka ei taivu sivulle, kun nostat vatkaimen, sitten mahdollinen värjäys ja pursotus

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s