Pekoniperunasalaatti

Täytyy tunnustaa, etten oikein pidä perinteisestä majoneesisesta perunasalaatista. Mutta pekoni, uudet perunat ja jugurttimajoneesikastike ovat mainio kesälounas vaikkapa itsetehdyn burgerin tai grillatun lihan kera

Neljälle

Ainekset:

  • 500 g keitettyä uusia perunoita
  • 1 pkt (140 g-170 g) pekonisiivuja
  • 2/3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
  • 2/3 dl majoneesia
  • 2 rkl itsetehtyä ranch-mausteseosta
  • 1 keskikokoinen kesäsipuli varsineen

Anna perunoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja pilko ne kulhoon. Sekoita jugurtti, majoneesi ja ranch-mauste, kaada perunoiden joukkoon. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mutta mielellään yön yli.

Asettele pekoniviipaleet leivinpaperille. Säädä uuni 225 asteeseen ja laita pekonit kylmään uuniin. Paista kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja osin jo rapsakoita. Siirrä pekoniviipaleet talouspaperin päälle jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Silppua jäähtyneet pekonit ja laita jääkaappiin.

Pese ja silppua sipuli.

Juuri ennen tarjoilua, sekoita sipulit ja pekonit perunoiden joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s