Lihapullat kermakastikkeessa

Ihanat pullaset kermaisessa kastikkeessa ovat kotiruokaa parhaimmillaan. Pidän kermaviiliin tehdyistä pullista, vaikkakin niiden ongelmana on niiden murentuminen. Ja ehdottomasti pullat ovat paremman makuisia kun ne paistetaan rehdisti voissa. Nämä pullat maistuvat myös niin, että kermakastikkeen tarjoilee erikseen, jolloin pullien muoto säilyy paremmin, mutta lapsiperheen arkea helpottaa ruoka jota voi lämmittää uudelleen, jolloin kastikkeeseen upottaminen on parempi vaihtoehto


Ainekset

 • 400 g naudan paistijauhelihaa
 • 1 muna
 • 1/2 prk kermaviiliä
 • 1/2 dl korppujauhoja
 • 1 rkl vasikanfondia
 • 1 sipuli
 • 1 tl sokeria
 • Mustapippuria
 • Suolaa
 • 2 dl kermaa
 • 3-4 dl vettä
 • 1 1/2 rkl vasikanfondia
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • Valkopippuria

Silppua sipuli hienoksi ja kuullota voissa. Lisää 1 tl sokeria. Turvota korppujauhot kermaviilin ja munan kera. Mausta fondilla, pippurilla ja suolalla. Lisää paistettu sipuli ja jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista voissa pullia ja kippaa kattilaan. Lisää kerma, ripaus valkopippuria, fondi ja vesi, sekä pieneen vesitilkkaa sekoitetut vehnäjauhot. Anna kastikkeen pulpahtaa ja hauduta vuelä muutama minuutti. Tarjoa uusien perunoiden tai muusin kanssa

Kermakastikkeen sijaan pullia voi haudutella hetken ihan kirkkaassa lihaliemessä, joka myös maistuu muusin kanssa. Tai laittaa 10 minuutiksi noin 200 asteiseen uuniin ja syödä sellaisenaan

Minusta nämä ovat maailman parhaat lihapullat, mutta niinhän kaikki ajattelevat lihapullistaan! Niissä on jotain lähes pyhää meille suomalaisille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s