Hapanimeläkana

Tämä ruoka maistuu parhaalta paistileikkeistä tehtynä! Unohda siis ajatuksesi käyttää ”hienompaa” rintafilettä ja uskalla ostaa ei-niin-kaunista lihaa


Neljälle

Ainekset

 • 500-600g broilerin paistileikkeitä
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl mustapippuria
 • 1 1/2 dl maissitärkkelysjauhoa
 • 1 L kokoinen muna
 • 3/4 dl kasviöljyä
 • 1 2/3 dl fariinisokeria
 • Reilu 1 dl omena- tai punaviinietikkaa
 • 3/4 dl ketsuppia
 • 1 rkl soijaa
 • 1/2 tl valkosipulijauhetta

Paloittele kanat sopiviksi suupaloiksi (ei liian pieniksi). Sekoita yhdellä syvällä lautasella maissitärkkelys, suola ja pippuri ja toisella syvällä lautasella vatkaa munan rakenne rikki. Pyörittele kanapalat ensin munassa ja sitten maissitärkkelyksessä. Kuumenna pannulla öljy ja paista useammassa erässä kanat kauniin ruskeiksi. Imeytä ylimääräinen öljy talouspaperiin. 

Mittaa kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita. Laita kanat voideltuu uunivuokaan. Kaada kastike kanojen päälle. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia välillä sekoittaen, jotta kaikki kanapalat peittyvät kastikkeeseen ja kastike kiehuu hieman kokoon.

Tarjoa riisin kanssa


Varoitus! Tämä on ihan ylihyvää! Katoaa nopeasti lautaselta. Jos tämä unohtuu liian pitkäksi aikaa uuniin, niin etikka haihtuu kokonaan ja ruoka jää turhan makeaksi, maistele siis uunituksen loppuvaiheessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s