Täytetyt kesäkurpitsat salaattipedillä

Herra Zucchinin iloksi oli taas tarjolla kesäkurpitsaa. Tosin tämä maistunee paatuneimmallekin lihansyöjälle. Jälleen käytössä oli itse viljeltyä di Nizza kurpitsaa. Tämä siksi että muut lajikkeet eivät vielä ole kypsyneet.

Tällä kertaa yrteiksi valikoitui salviaa, tinjamia ja silolehtistä persiljaa

Kahdelle

Ainekset

 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
 • 3 dl viipaloituja sieniä
 • Oliiviöljyä 
 • Voita
 • 1/2 yksikyntinen valkosipuli
 • 2 pientä salottisipulia
 • 1 rkl silputtuja tuoreita yrttejä
 • 3/4 dl kermaa
 • 1/2 rkl vehnäjauhoja
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Parmesaaniraastetta
 • Salaattia

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia. Koverra tilaa täytteelle poistaen samalla vetisemmän siemenosion. Ripottele pinnalle suolaa ja itketä kurpitsat nurinpäin talouspaperin päällä. Viistä pohjista pois pienet suikaleet jotta kesäkurpitsan puolikkaat seisovat tukevasti. Silppua sipulit. Paista sienistä neste pois kuivalla pannulla. Lisää oliiviöljyä ja voita sekä sipulisilput ja kuullota kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lisää vehnäjauhot ja anna hetki kypsyä. Lisää kerma, sekoita, lisää silputut yrtit. Kuivaa itketetyt kurpitsat ja annostele sienimuhennos koloihin. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä. Tarjoile salaattipedillä

Salaattipetinä erilaisia lehtisalaatteja ja mangoldia omasta maasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s